Restaurering
Vi kan reparere skader og fjerne skitt fra gamle og ødelagte malerier. Også hull og flerrer i lerret. Resultatet blir sømløst og usynlig. Bildet kan bli så godt som nytt!

Innlevering
Lever bildet til vårt verksted. Vi foretar en skadevurdering og gir en pris. Du vil alltid få en forhåndspris før vi gjør jobben. Ca leveringstid for restaurering er 1 uke.
Forgylling
Forgylling er et gammelt fag som krever flinke fagfolk. Oddvar Olsen & co har profesjonelle forgyllere med lang erfaring i dette ærverdige og sjeldne faget. Enten det er restaurering av store og tunge 1800-talls ornamentrammer eller små moderne enkle rammer, våre fagfolk tar jobben. Vi kan også endre, tilføye eller på annen måte modernisere gamle rammer.

Innlevering
Rammen / rammene leveres i vår forretning hvor vi foretar en prisvurdering.
Prisen avtales på forhånd før jobben blir igangsatt.
Normal leveringstid på forgylling er ca. 1 uke.
Innramming
Hos oss kan du velge blant over 1000 forskjellige rammelister. Å velge rett ramme til et bilde er en kunst i seg selv, men vi hjelper deg gjerne. Mange års erfaring i å ramme inn alt fra malerier og litografier til 3-dimensjonale objekter som brudekjoler, bamser og barnesko har gitt oss god erfaring i å velge rett ramme til det kunden vil ha rammet inn.
AR Glass
AR-Glass eller Artglass fjerner maksimalt med refleksjon i glasset og tar mye bedre vare på bildet enn vanlig glass. Egentlig en fantastisk forskjell som du nesten må se selv for å forstå hvor bra Artglass er. Koster noe mer enn vanlig glass, men er absolutt verd prisen.

Artglass gir 70% UV-beskyttelse og hindrer bildet i å blekne eller misfarges over tid.

Et eksempel på forskjell i refleksjon mellom vanlig glass og Artglass.
Oppspenning
Oppspenning av lerret på blindramme kan være plundrete, men vi har flinke fagfolk og riktig verktøy for jobben.
Galleriskinner
Galleriskinner sørger for pent, lettvint og praktisk oppheng av bilder. De gir også mulighet for belysning av bildene.

Galleriskinner brukes, som navnet sier, av kunstgallerier for oppheng av bilder og belysning. Men galleriskinner egner seg også godt i private hjem. Det blir lekende lett å henge opp og flytte på bilder. Skinnene tillater også lettvint montering av egne spotlights for belysning av bilder.
Klebing
Oppklebing av malerier og fotografier kan være vrient. Vi kan kunsten!

Oppklebing av bilder må gjøres riktig for at resultatet skal bli pent. Selve oppklebingen må gjøres riktig for å unngå bretter, bulker og luftblærer. Det er også viktig at det oppklebede bildet ikke bulker seg eller forringes over tid. Vi kan jobben, vet hvilket lim som egner seg og hvilket underlag som bør brukes til ulike typer bilder. Viktige faktorer for å få et godt og varig resultat.
Laminering
Laminering er en fin metode som beskytter bilder og dokumenter mot slitasje og fuktighet.

Vi har topp moderne utstyr som kan laminere alt fra små formater opp til storestørrelser. Det er bare å komme innom galleriet/ rammeverkstedet.